גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות
כתבות

להיות בפנים ולהרגיש בחוץ – בית מודרני בנהריה

בביתה בנהריה של מעצבת הפנים חיה אלנברג תכנון הפתחים היה חלק בלתי נפרד מהקונספט העיצובי. החלונות בבית מספרים את סיפורו של כל אחד מהחללים, מדגישים אלמנטים תכנוניים מהותיים במבנה וכמובן מספקים את כל הצרכים הפונקציונאליים של המשפחה.

 

הבית תוכנן עבור בני הזוג וארבעת ילדיהם בשפה מודרנית ופונקציונאלית "כל נושא הפתחים הוא חלק מהקונספט, רציתי שהחוץ יהיה חלק אינטגראלי מהבית" מספרת אלנברג. החלל הציבורי בקומת הקרקע כולל פינת אוכל, הממוקמת בחלל בגובה כפול מול הכניסה, מטבח שתוכנן כשני קווים מקבילים ומולו סלון מרווח. תוכננו שלוש ויטרינות במפתחים גדולים ובגובה של כ-4 מ'' המאפשרות יציאה החוצה דרך פינת האוכל, המטבח והסלון ומחברות את החוץ אל הפנים מבחינה ויזואלית ותפקודית כאחד. "היה לי חשוב לשמור על התמונה שנשקפת מהבית אל החצר ולהיפך." החומרים שנבחרו עשירים ומודרניים – זכוכית בידודית, פרופילים אלגנטיים עם ידיות מתועשות בגוון אלומיניום טבעי וארגזי תריס נסתרים.

החזית הדרומית, לאורכה תוכנן המטבח, פונה אל הבית השכן ולכן תוכננו בה פתחים המאפשרים שמירה על פרטיות הדיירים תוך החדרה של אור טבעי רב. מעל המטבח תוכנן חלון סרט צר וארוך ולגובה החלל הכפול בפינת האוכל תוכננה סדרה של חלונות צרים עם זכוכית חלבית. השילוב בין אסתטיקה לפרקטיקה היה חשוב מאוד לאלנברג "חשוב לזכור שגרים כאן ארבעה ילדים קטנים ושני הורים עובדים. לכן יחד עם החללים הגבוהים והמשטחים הגדולים היה חשוב לשמור על פרקטיות". לכן נבחרו חומרים פונקציונאליים קלים לניקוי, כמו הזכוכית החלבית שנבחרה עבור החלונות הגבוהים, שתחזוקתה פשוטה יחסית.


גרם המדרגות מחלק את הבית לשני אזורים - ציבורי ופרטי, ומואר באמצעות חלון פינתי גבוה. הוא מוביל אל הקומה העליונה שכוללת סוויטת הורים, חדרי שינה של הילדים ומרפסת היקפית שעוטפת את הבית, אליה אפשר לצאת דרך כל אחד מהחדרים. "מבחינתי ליציאות ולפתחים החוצה יש משמעות של אוויר, אור, נוף וגם פרקטיקה." באופן זה שטחי החוץ של הבית הופכים לחלק אינטגראלי ממנו ועוטפים את חללי הפנים באור טבעי ובנוף ירוק.

תכנון ועיצוב פנים: חיה אלנברג | מורשה קליל: זאב אלומיניום | צלם אלי גרוס - קרן אור

 
ajaxSpinner