גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות
כתבות

בית בנוף

העיקרון המנחה בבית הממוקם מסביבה של נוף מרהיב הוא כמובן להכניס את הנוף פנימה ויחד עם זאת לשמור על אוירה ביתית ואינטימית ועל פרטיות בני הבית.  
הבית היפיפה הזה, בתכנון ועיצוב של  לודמיר אדריכלים, משקיף לנוף פנורמי לרכס הכרמל. בעיצוב החלל הציבורי כאופן ספייס, נבחרו קירות מזוגגים המכניסים פתיחות לנוף הקרוב והרחוק ומנצלים בצורה מיטבית את התאורה הטבעית בחלל. 

הבית ממוקם במגרש משופע עם נוף פנורמי לרכס הכרמל. נראה מרחף מעל מסד קיר אבני לקט, הצומח מהקרקע. במקביל לדרך הגישה עולה שביל המורכב ממדרגות עצמאיות בחיפוי פלטות  יצוקות בגמר דמוי בזלת, המובילות לכניסה עם דלת העץ הגבוהה והמרשימה.

הבית בנוי במפלסים ומחולק באופן טבעי לכניסה ראשית בקומה ציבורית, מפלס ביניים ליחידת ההורים וקומת מגורים עליונה לחדרי השינה של הילדים. החלוקה לקומות ענתה על רצון הזוג שהמבנה העומד לרשותם ולרשות ילדיהם הצעירים והבוגרים יאפשר פרטיות ועצמאיות לכל אחד. סוויטת ההורים מחולקת לאזור שירותי הורים ואזור שינה עם אפשרות יציאה לגינה, צופה בצורה מרשימה, על הנוף הקרוב והרחוק דרך ה"קיר השקוף". קומת הילדים קיבלה מרפסת גדולה המאפשרת אירוח במקביל לאירוח בגינה.

 

מבואת הכניסה מחלקת את התנועה בבית, והמדרגות הפנימיות העולות מעלה מתחברות לגשר בקומה העליונה המשמש גלריה וקשר עין בין המפלסים, מנורה אוונגרדית תלויה מהגג ומלווה את השוהים והעוברים.

החלל הציבורי כאופן ספייס כולל בתוכו את חדר המגורים, פינת האוכל והמטבח שקירותיהם המזוגגים מכניסים פתיחות לנוף הקרוב והרחוק ומפזרים את התאורה הטבעית באופן אחיד לחלל. המטבח  הפתוח מתאים לאופי החיים המתנהלים בבית, אשר בעיצובו המודרני משלב ארון אחסון רחב וגבוה בצלע אחת שלו, ואי עבודה וישיבה במרכזו- כך שמספר רב של נפשות יכולות להשתמש בחלל בו זמנית, הן בבישול והן באירוח.

נוכחות הגינה והנוף בחלל הישיבה והעבודה במטבח דרך הדלתות והחלונות הגדולים מטשטשים את הגבולות בין הפנים לחוץ , פינת הישיבה החיצונית על דק הבמבוק הוא המשך טבעי לחלל הפנים.

הבנת חשיבות הדיאלוג בין הפרטים  הצליחה להניב פרויקט ברמה איכותית וסגנונית גבוהה.

בחירת חומרי הגמר והגוונים, יחד עם הריהוט החלונות ופרטי הנגרות בבית,  בולטים בשילוב קונטרסטים בין גוונים קרים וחמים, היוצרים עניין ומשרים תחושה ביתית ונעימה על השוהים במקום.

 

אדריכלות: לודמיר אדריכלים

מתקין מורשה של קליל: זאב אלומיניום, קרית אתא

צילום: אלי גרוס

 

האם תכננתם פרויקט עם מוצרי קליל ורוצים שנפרגן גם לכם? אני מזמין אתכם לשלוח מייל עם כמה שיותר פרטים על הפרויקט, על הסיפור שעומד מאחוריו ותמונות

את המידע והתמונות תוכלו לשלוח לכתובת ind@klil.co.il ונשמח לפרגן לכם בכתבות הבלוג הבאות. 

ajaxSpinner